Ik werk voornamelijk binnen een straal van 50 km rondom mijn vestigingsplaats Biezenmortel. Afhankelijk van de vraag en wat praktische punten behoort invulling buiten deze regio natuurlijk ook best tot de mogelijkheden.

 

Natuurlijk kan je ook voor andere tuinoplossingen dan alleen een ontwerp bij mij terecht. Hieronder heb ik de meest voorkomende mogelijkheden genoemd. Heb je een andere vraag? Stel hem gerust.


TUINONTWERP

Een tuinontwerp is altijd maatwerk. Immers de klant, het pand en de omgeving zijn nergens in dezelfde samenstelling terug te vinden. 

Daarnaast is de vraag niet altijd hetzelfde: zo kan er alleen een ontwerp gewenst worden, vaak met een invulling van de beplanting en soms wil een klant volledig ontzorgd worden en tot en met het meubilair een plan krijgen.

 

Door middel van een vrijblijvend gesprek probeer ik zo goed mogelijk de vraag in kaart te brengen en daaraan hang ik dan offertebedrag.


BEPLANTINGSPLAN

Buiten dat dit vaak het vervolg is op een ontwerp, kan het natuurlijk ook zo zijn dat door veranderde wensen of gewoonweg door de tijd  of andere omstandigheden de behoefte ontstaat voor nieuwe beplanting, zonder dat er iets aan de indeling van de tuin veranderd hoeft worden. 

 

In dit geval maak ik een overzicht van planten met hun standplaats en een bestellijst.

 

Ook hiervoor maak ik een op maat gemaakte offerte.


BEGELEIDING TIJDENS AANLEG

En dan ligt er een ontwerp en komt het neer op de uitvoering. Soms willen klanten dat graag zelf doen, maar meestal kiezen klanten hiervoor een professionele partij: de hovenier. 

 

In beide gevallen blijkt in de praktijk dat het nodig is om voor bepaalde zaken tijdens de aanleg contact te hebben/houden. Zo blijft het ontwerp gewaarborgd en kunnen onverwachte zaken in de lijn van het ontwerp opgelost worden. 

Daarnaast vind ik het plezierig om bij het uitzetten van de beplanting aanwezig te zijn. 

 

Bij beperkt contact, zal ik dit - als onderdeel van ontwerp -  geen rekening sturen. Bij de aanleg door Busser Tuinprojecten breng ik sowieso geen begeleidingsuren in rekening: door de geregelde samenwerking hebben wij onderling nagenoeg dagelijks contact. 

 

Voor het overige geldt hiervoor mijn uurtarief van € 60 (incl. btw)


TUINADVIES OF -COACHING

De vormgeving van een schuurtje, de hoogte of keuze van de beplanting waar je niet helemaal zeker van bent. Of misschien zoek je iemand om over je ideeën te kunnen sparren. 

 

Hiervoor kan je me per uur inschakelen. Vooraf maak ik in overleg een schatting van het aantal uren. Mijn uurtarief bedraagt € 60 (incl. btw)